Από την 1η Ιανουαρίου του 2014, η κατοχύρωση όλων των gTLDs που παρέχονται από την ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) συμπεριλαμβανομένων των δημοφιλών COM, NET, ORG, INFO κτλ αλλάζει σημαντικά. Διαβάστε προσεκτικά παρακάτω, για να αποφύγετε αναπάντεχα suspend των domain names σας!

Επιβεβαίωση στοιχείων – Validation

Η ΙCANN ήδη δίνει έμφαση στη διατήρηση ενημερωμένων στοιχείων ιδιοκτήτη, με email που στέλνει μια φορά το χρόνο με τα δηλωμένα στοιχεία, ώστε να προχωρήσει ο ιδιοκτήτης σε τυχόν update των στοιχείων του. Eπίσης, εως τώρα ισχύει ότι για να ολοκληρωθεί η αλλαγή καταχωρητή ενός COM domain, ο ιδιοκτήτης πρέπει να εγκρίνει τη μεταφορά πατώντας σε σχετικό link που στέλνεται αποκλειστικά στο email ιδιοκτήτη.

Τώρα, προχωράει ένα βήμα παραπέρα στην ασφάλεια αλλά και την προστασία του νόμιμου ιδιοκτήτη ενός domain name, με αποστολή email έγκρισης/validate για περισσότερες ενέργειες, όπως:

1. Νέα κατοχύρωση
Mε email που θα στέλνεται αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της.

2. Αλλαγή στοιχείων ιδιοκτήτη
Αλλαγή σε Όνομα, Επίθετο ή Email ιδιοκτήτη.

3. Μεταφορά Domain
Με email για να εγκρίνει τη μεταφορά

4. Στην περίπτωση αποτυχίας λήψης του προειδοποιητικού email που στέλνεται 30 ημέρες πριν από τη λήξη ενός domain.

Έτσι, σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω ενέργειες, θα στέλνεται μήνυμα στο email ιδιοκτήτη, το οποίο θα περιέχει ένα link για να επιβεβαιώνεται η ενέργεια. Η αδυναμία ανταπόκρισης του ιδιοκτήτη σε κάποιο από τα παραπάνω validates σημαίνει suspend του domain μετά από 15 ημέρες! Αν μετά τις 15 ημέρες και το suspend γίνει επιβεβαίωση του email, τότε ενεργοποιείται και πάλι το domain.

Από την πλευρά σας θα πρέπει να φροντίσετε ότι τα στοιχεία που εισάγετε είναι πάντα σωστά, ενώ ακόμα πιο σημαντικό είναι το email ιδιοκτήτη να είναι ένα λειτουργικό email που ελέγχεται τακτικά! Σε περίπτωση που το email ιδιοκτήτη έχει αλλάξει, μπορείτε να το ενημερώσετε μέσα από το περιβάλλον διαχείρισης του domain στο Five Star Hosting.

Η νέα διαδικασία θα ξεκινήσει από 1/1/2014 και μέχρι τότε θα έχει ενημερωθεί πλήρως το περιβάλλον διαχείρισης του Five Star Hosting με την νέα διαδικασία. Μπορείτε να επικοινωνείτε με το Support του Five Star Hosting για ό,τι απορίες έχετε σχετικά με τις νέες αυτές διαδικασίες.Παρασκευή, December 27, 2013« Πίσω